Prenumerera

NV Albert Beerens Carte Or

Av den 15 juni, 2017 i 0-250 kr, 75 p, Arrentières, Millésime, NV | Inga kommentarer

Dela på Google+Dela på FacebookDela på Twitter

Albert Beerens standardcuvée är en slätstruken historia utan komplexitet. Men serverad i rätt sammanhang och med rätt temparatur är det en fruktig, svalkande champagne. 

Albert Beerens är en mindre producent som äger sju hektar i Arrentières (hemby), Bar-sur-Aube, Colombé-le-Sec och Ailleville. På dessa hektar i södra Champagne odlas chardonnay, pinot noir, pinot meunier och pinot blanc.

Portföljen består av fyra årgångslösa cuvéer (BdB, BdN, blend, rosé) samt en årgångschampagne. Vinifieringen är modern och det är ståltank som gäller.

Vinmakare är Olivier Defossé.

 

Karta

Vinifiering

50% chardonnay, 25% pinot noir och 25% pinot meunier. 54% av druvmusten är från 2012 och resterande är reservvin. Jäst på ståltank och dosage på 9,6 gram per liter. Okänt degorgeringsdatum.

Bedömning

Doften domineras av källare, våta stenar och röda vinbär.

Smaken är fruktdriven av blodapelsin och ananas. Brioche framträder i slutet, tillsammans med en torr eftersmak. Låg syra vilket gör den klumpig vid uppvärmning. Saknar mineralitet, så som ofta är fallet i Aube.

En lättdrucken champagne som bör serveras kall och drickas relativt fort. Ett vin som illustrerar varför de bästa producenterna i Aube lägger så mycket resurser på vinifikation.

Karaktär

Betyg

75 (75) poäng

Andras provanteckningar

 

Cellartracker

Övrigt

Finns ej på Systembolaget.

 

Namn: NV Albert Beerens Carte Or

Druvor: 50% chardonnay, 25% pinot noir, 25% pinot meunier.

Dosage: 9,6 g/l.

Degorgerad: Okänt.

Betyg: 75 (75)

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *