Prenumerera

NV Henri Goutorbe Brut Percussion

Av den 18 september, 2017 i 250-350 kr, 85 p, Aÿ, NV | Inga kommentarer

Dela på Google+Dela på FacebookDela på Twitter

Henri Goutorbes årgångslösa experimentcuvée Percussion imponerar med intensitet, längd och komplexitet. Den är dessutom bra prissatt. Enda kruxet är tillgängligheten.

Henri Goutorbe producerar 180 000 flaskor per år och äger vinplättar i hembyn Aÿ. Firman producerar även rödvin, Aÿ Rouge, och har en champagneportfölj som består av fem NV (standard, prestige, BdB, BdN, rosé), en vintage, en Special Club och en årgångsprestige under namnet Collection Réne.

Tyvärr en informationsfattig hemsida som inte innehåller mer än de vanliga flosklerna om ett med naturen, småskalighet etc.

Vinmakare är René Goutorbe.

Karta

Vinifiering

Percussion är en ny cuvée som jag köpte vid ett producentbesök i augusti 2017 och den går i nuläget bara att köpa på plats i Aÿ. Ingen information om vinifiering finns att tillgå mer än att det är 67% pinot noir och 33% chardonay samt att druvorna hämtats från Aÿ, Mareuil och Bisseuil.

Bedömning

Doften är komplex av russin, fikonmarmelad och röda äpplen.

Smaken är lång och intensiv och producenttypisk fruktig. Mycket röda äpplen men även plommon, levain och viss mineralitet. Medelhög syra.

Helt klart en imponerande skapelse som är svår att ogilla. Avgjort bättre än producentens SC men delar också samma problem – den blir lätt klumpig vid uppvärmning.

Karaktär

Betyg

84 (85) poäng

Andras provanteckningar

Finns ej på vare sig Cellartracker eller Vivino.

Övrigt

Går i dagsläget (september 2017) endast att köpas direkt från producenten till det mycket bra priset 31€.

 

Namn: NV Henri Goutorbe Brut Percussion

Druvor: 67% pinot noir, 33% chardonnay.

Dosage: Okänt.

Degorgerad: Okänt.

Betyg: 84 (85)

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *